Sposób przygotowania:
banany kokosowe
Jajka, mąkę pszenną, mleko i cukier dokładnie
ze sobą wymieszać w misce albo zmiksować. Banany obrać i przekroić wzdłuż połówki, a następnie każdą z połówek przez środek na pół. W utworzonym cieście panierować połówki bananaów, a następnie obtaczać
je w wiórkach kokosowych. Smażyć na roztopionym maśle na złoto. Przed podaniem osączyć z nadmiaru tuszczu na papierowym ręczniku. Można też polac sosem owocowym lub czekoladowym
ze sobą wymieszać w misce albo zmiksować. Banany obrać i przekroić wzdłuż połówki, a następnie każdą z połówek przez środek na pół. W utworzonym cieście panierować połówki bananaów, a następnie obtaczać
je w wiórkach kokosowych. Smażyć na roztopionym maśle na złoto. Przed podaniem osączyć z nadmiaru tuszczu na papierowym ręczniku. Można też polac sosem owocowym lub czekoladowym