Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Banany smażone w papierze ryżowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne banany w chrupiącej skórce

Banany smażone w papierze ryżowym

Składniki:

Banany smażone w papierze ryżowym

 

Sposób przygotowania:

Banany smażone w papierze ryżowym
Banany obieramy ze skórki i kroimy po skosie na około 8-10 kawałków. Olej mocno rozgrzewamy. Papier ryżowy nasączamy mocno wodą i zawijamy w niego kawałki bananów. Pakieciki smażymy z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju. Nadmiar tłuszczu odsączamy przy pomocy ręcznika kuchennego. Gorące banany posypujemy startą na grubych oczkach czekoladą oraz prażonym sezamem.

Tagi:

czekolada