Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Banany w karmelu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Banany obierz, oczyść i pokrój na połówki wzdłuż. Wrzuć je na teflonową patelnię, dodaj trochę wody i cukier, gotuj aż do rozpuszczeni i kar

Banany w karmelu

Składniki:

Banany w karmelu

 

 

 

Sposób przygotowania:

Banany w karmelu
Banany obierz, oczyść i pokrój na połówki wzdłuż. Wrzuć je na teflonową patelnię, dodaj trochę wody i cukier, gotuj aż do rozpuszczenia i karmelizacji cukru. Na patelnię wrzuć posiekane orzechy włoskie, rodzynki, migdały (co tylko chcesz), mieszaj aby obtoczyły się karmelem. Dodaj na końcu skórkę, cynamon. Serwuj z lodami waniliowymi.

Tagi:

bakalie