Sposób przygotowania:
Banany w rumie
Banany obieramy ze skórki i dzielimy każdy z nich na 4 równe części.Teraz każdą z tych części dzielimy wzdłuż na 4 ćwiartki.Wkładamy je do miseczki, wlewamy sok z cytryny,rum oraz wsypujemy cukier.Mieszamy delikatnie by nie zrobić z nich miazgi, przykrywamy i odstawiamy na 30 minut do lodówki.Z mąki,soli i wody robimy dość rzadkie ciasto o konsystencji gęstej śmietany.Posypujemy ciasto ziarnem sezamu i odstawiamy na 30 minut.Po tym czasie delikatnie mieszamy ciasto.Rozgrzewamy głęboki olej-bardzo mocno.Kawałki bananów zanurzamy najpierw w cieście a potem smażymy 5 minut na oleju póki nie nabiorą złotobrązowego koloru.Odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku i już możemy podawać.Smacznego!