Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Banany z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Prosty, ale bardzo pyszny deser owocowy z grilla. Banany grillowane z masłem i brązowym cukrem. Polecam:)

Banany z grilla

Składniki:

Banany z grilla

 

  • 4 duże banany
  • 8 łyżeczek brązowego cukru
  • 4 łyżeczki masła

Sposób przygotowania:

Banany z grilla
Banany umyć i osuszyć. Rozciąć im skórkę, ale ich nie obierać. Rozciętą skórkę bananów rozchylić. Banany w środku posmarować masłem i posypać brązowym cukrem. Banany w skórce kłaść na rozgrzany grill rozciętą stroną skórki do góry. Grillować tak długo, aż banany zmiękną. Gotowe banany zdjąć na talerz. Uważać, żeby powstały sok się nie wylał. Grillowane banany wyśmienicie smakują z dodatkiem lodów waniliowych.