MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Barszcz biały

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sycący biały barszczyk z kabanosem ,pachnący oregano .

Barszcz biały  Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Barszcz biały

 

  • 1mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • barszcz biały - 1 opakowanie
  • 150g kabanosów
  • pieprz, sól
  • 1/2 łyżeczki oregano

 

 

Sposób przygotowania:

Barszcz biały
Cebulę obrać i pokroić w talarki.Czosnek obrać i przekroić na pół.Do garnka wlać 1 l wody, dodać cebulę, czosnek, pieprz, sól i oregano i gotować przez 10 minut.Kabanosy pokroić w 1 cm kawałki i wrzucić do garnka. Do garnuszka wlać 150 ml wody ciepłej , wsypać proszek barszczu białego i dokładnie wymieszać, aby nie było grudek.Barszcz wlać do garnka,zamieszać i gotować na małym ogniu przez 10 minut od czasu do czasu mieszając.Podawać gorący.
Barszcz biały
Do garnka wlewamy 1 l wody, dodajemy cebulę i czosnek.
Barszcz biały
Ważnym dodatekiem są kabasony. świeżo mielony pieprz i oregano.