Sposób przygotowania:
Zupa botwinkowa
Ziemniaki, buraki, seler, korzeń pietruszki i marchewkę obrać, a następnie pokroić w drobną. Gotować w osolonej wodzie z zielem angielskim i liściem laurowym około 5-10 minut, pod koniec dodając ziemniaki i łodygi botwinki i dalej gotować do ich zmięknięcia. Następnie wrzucić liście i jeszcze chwilkę gotować.
Do śmietany dodać kilka łyżek zupy i dobrze wymieszać (dzięki temu, śmietana się nie zważy). Mieszankę wlać do zupy i wymieszać. Dobrze przyprawić solą,pieprzem i koperkiem.
Podawać z natką pietruszki i np. ugotowanym na twardo jajkiem. Smacznego!
Do śmietany dodać kilka łyżek zupy i dobrze wymieszać (dzięki temu, śmietana się nie zważy). Mieszankę wlać do zupy i wymieszać. Dobrze przyprawić solą,pieprzem i koperkiem.
Podawać z natką pietruszki i np. ugotowanym na twardo jajkiem. Smacznego!