Sposób przygotowania:
Barszcz czerwony zabielany
Czerwone buraki obieramy, dokładnie myjemy i kroimy je na mniejsze kawałki. Tak przygotowane wrzucamy do rosołu ( u mnie drobiowo wołowy) dodajemy zgniecione ziarna czarnego pieprzu i gotujemy do miękkości.
Do filiżanki dajemy śmietanę 18% i wlewamy do niej kilka łyżek gotowego barszczu. Całość dokładnie mieszamy i wlewamy do zupy cały czas mieszając.
Podajemy np. z ziemniakami.
Do filiżanki dajemy śmietanę 18% i wlewamy do niej kilka łyżek gotowego barszczu. Całość dokładnie mieszamy i wlewamy do zupy cały czas mieszając.
Podajemy np. z ziemniakami.
![Barszcz czerwony zabielany Barszcz czerwony zabielany](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/barszcz-czerwony-zabielany-422390.jpg)
![Barszcz czerwony zabielany Barszcz czerwony zabielany](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/barszcz-czerwony-zabielany-422391.jpg)
![Barszcz czerwony zabielany Barszcz czerwony zabielany](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/barszcz-czerwony-zabielany-422392.jpg)
![Barszcz czerwony zabielany Barszcz czerwony zabielany](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/barszcz-czerwony-zabielany-422393.jpg)
![Barszcz czerwony zabielany Barszcz czerwony zabielany](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/barszcz-czerwony-zabielany-422394.jpg)
![Barszcz czerwony zabielany Barszcz czerwony zabielany](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/barszcz-czerwony-zabielany-422395.jpg)
![Barszcz czerwony zabielany Barszcz czerwony zabielany](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/barszcz-czerwony-zabielany-422396.jpg)
![Barszcz czerwony zabielany Barszcz czerwony zabielany](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/barszcz-czerwony-zabielany-422397.jpg)