Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Barszczyk czerwony zabielany

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Dzięki buraczanemu zakwasowi barszcz czerwony nabiera głębokiego smaku

Barszczyk czerwony zabielany Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Barszczyk czerwony zabielany

 

 

Sposób przygotowania:

Barszczyk czerwony zabielany
Buraki umyć, ugotować do miękkości, zetrzeć na grubej tarce lub pokroić w plasterki. Włożyć do garnka, wlać 4 szklanki gorącej wody, zakwas buraczany i gotować 2-3 minuty. Mąkę rozmieszać z niewielką ilością zimnej wody, wlać do zupy, zagotować.Dodać śmietanę, wymieszać. Przyprawić do smaku solą i sokiem z cytryny. Podawać okraszone stopionym boczkiem i posypane posiekanym koperkiem.
Barszczyk czerwony zabielany
Etap 1
Barszczyk czerwony zabielany
Etap 2