Sposób przygotowania:
Barszczyk czerwony zabielany
Buraki umyć, ugotować do miękkości, zetrzeć na grubej tarce lub pokroić w plasterki. Włożyć do garnka, wlać 4 szklanki gorącej wody, zakwas buraczany i gotować 2-3 minuty. Mąkę rozmieszać z niewielką ilością zimnej wody, wlać do zupy, zagotować.Dodać śmietanę, wymieszać. Przyprawić do smaku solą i sokiem z cytryny. Podawać okraszone stopionym boczkiem i posypane posiekanym koperkiem.
![Barszczyk czerwony zabielany Barszczyk czerwony zabielany](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/barszczyk-czerwony-zabielany-53849.jpg)
![Barszczyk czerwony zabielany Barszczyk czerwony zabielany](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/barszczyk-czerwony-zabielany-53850.jpg)