Sposób przygotowania:
Terrina z burakiem i kozim serem
Gotuj buraki w całości wraz z sokiem z jednej cytryny, przez około 45 minut (aż będą miękkie). Wystudź, obierz i pokrój na możliwie najcieńsze kawałki.
Zmiksuj ser ze śmietaną na jednolitą masę. Dodaj pozostałe składniki, wymieszaj i masę serową przełóż do szprycy.
Wnętrze form do muffinek wyłóż burakami tak by się stykały, może to wymagać lekkiego wciśnięcia i ugniecenia. Wciśnij do środka masę serową i przykryj plasterkiem buraka. Schładzaj przez 12 godzin. Przed podaniem wyciągnij z foremki.
Przepis z Polsat Food Network
Zmiksuj ser ze śmietaną na jednolitą masę. Dodaj pozostałe składniki, wymieszaj i masę serową przełóż do szprycy.
Wnętrze form do muffinek wyłóż burakami tak by się stykały, może to wymagać lekkiego wciśnięcia i ugniecenia. Wciśnij do środka masę serową i przykryj plasterkiem buraka. Schładzaj przez 12 godzin. Przed podaniem wyciągnij z foremki.
Przepis z Polsat Food Network
ciasteczka
skuter5