Sposób przygotowania:
Botwinka z dodatkiem soli i pieprzuKrok 1
Marchew myjemy i obieramy, ścieramy na tarce. Botwinkę myjemy, oczyszczamy z brzydkich liści i odcinamy małe buraczki( które nożykiem obieramy i kroimy na plasterki, wkładamy do garnka). Botwinkę kroimy drobno razem z liśćmi i wkładamy do garnka.
Krok 2
Pietruszkę i koperek związujemy nićmi i wkładamy do garnka. Czosnek ścieramy na tarce i wkładamy do reszty warzyw. Doprawiamy sola, pieprzem i cukrem.
Krok 3
Gotujemy na małym ogniu do miękkości ( wyjmujemy koperek i pietruszkę). Na końcu dodajemy śmietanę, wystarczy zamieszać i gotowe.
Krok 4
Gotujemy ziemniaczki pokrojone w ćwiarteczki, ubijamy je i łyżką do lodów nakładamy po 3 kuleczki na talerz. Zalewamy botwinką i jemy. Rewelacja, polecam bo warto zjeść coś przyjemnego.
Jagodowa
Magdalena88
lalunia
lalunia