SUPERPRZEPIS

Jarskie kaszotto z warzywami

  • 1
  • 2milutka
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2
Jarskie kaszotto z warzywami Więcej zdjęć (2)

Sycąca kasza, świeże warzywa, dodatek suszonych pomidorów i ziół prowansalskich, to przepis na pełnowartosciowe konkretne jarskie danie i wcale nie potrzeba w tej potrawie mięsa by najeść się do syta.
Jednym słowem smaczne danie.

Składniki:

Jarskie kaszotto z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Jarskie kaszotto z warzywami

ETAP 1:

Jarskie kaszotto z warzywami
Wszystkie warzywa kroję i ścieram na tarce tak jak marchewkę

Por kroję w półkrążki, obraną marchewkę ścieram na tarce,umyte pieczarki kroję w plasterki.

ETAP 2:

Jarskie kaszotto z warzywami
na rozgzrane masło wrzucam warzywa przesmazam chwilę

Na patelni rozgrzewam klarowane masło, wrzucam warzywa, przesmażam aż się zeszklą.

ETAP 3:

Jarskie kaszotto z warzywami
do podduszonych warzyw dodaję kaszę owsianą pęczak

wsypuję suchą kaszę pęczak, smażę całość 2-3 minuty mieszam od czasu do czasu, wlewam wino, duszę do momentu odparowania wina i wchłonięcia przez kaszę, zalewam bulionem warzywnym , gotuję na małym ogniu pod przykryciem do momentu aż kaszą będzie miękka- około 30 minut w trakcie doprawiam w trakcie do smaku ziołami, solą i pieprzem.

ETAP 4:

Jarskie kaszotto z warzywami
pod koniec dodaję suszone pomidory i serek mieszam posypuję natką i podaję.

Pod koniec duszenia dodaję osączone z zalewy i pokrojone suszone pomidory,oraz serek topiony, wlewam łyżkę oleju z suszonych pomidorów, mieszam, dusze do momentu rozpuszczenia serka, przekładam potrawę na talerz, posypuję posiekaną natką pietruszki.Podaję od razu.
Życzę smacznego!

Tagi:

warzywa dania