Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Beyaz Peynir KÖftesi -tureckie kotleciki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Chrupiące kotleciki serowe z kuchni tureckiej.

Beyaz Peynir KÖftesi -tureckie kotleciki

Składniki:

Beyaz Peynir KÖftesi -tureckie kotleciki

 

  • feta - 150 g
  • twaróg - 150 g
  • czerstwy chleb - 100 g
  • jajko - 2 szt
  • mąka pszenna - 2 łyżki
  • szczypiorek - 1 pęczek
  • pietruszka - 1 pęczek
  • sól , pieprz - do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Beyaz Peynir KÖftesi -tureckie kotleciki
Twaróg oraz fetę dokładnie mieszamy ze sobą.  Następnie dodajemy namoczony w mleku lub ciepłej wodzie i dobrze odciśnięty chleb. Wbijamy jajka. Dodajemy posiekane zioła i przyprawy.  Całość wyrabiamy na gładką masę i formujemy niewielkie kotleciki. Smażymy na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony.Smacznego!

Tagi:

jajko chleb jajka