Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Filet z kurczaka gotowany na parze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Filet z kurczaka gotowany na parze- doskonała propozycja na zdrowy i smaczny obiad dla całej rodziny. Polecam!!!

Filet z kurczaka gotowany na parze

Składniki:

Filet z kurczaka gotowany na parze

 

  • 3 filety z piersi kurczaka,
  • 1/2 pęczka natki pietruszki,
  • 2 łyżeczki rozmarynu,
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich,
  • 1/2 łyżki domowej suszonej mieszanki warzywnej,
  • 4 łyżki oliwy,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka gotowany na parze
Natkę pietruszki bardzo drobno siekam nożem. Oliwę mieszam z natką pietruszki i przyprawami. Do marynaty wkładam piersi z kurczaka. Mięso nacieram i odstawiam na 2 godziny w chłodne miejsce.

Mięso układam w garnku do gotowania na parze lub parowarze. Paruję około 45-50 minut.

Podaję z warzywami.

Tagi:

dania kurczak