Sposób przygotowania:
Wieprzowe roladki ze szpinakiemKROK 1
Czosnek przecisnąć przez praskę i podsmażyć ze szpinakiem. Doprawić delikatnie solą i pieprzem. Pomidorki przeciąć na pół.
KROK 2
Schab cienko rozbić i oprószyć po obu stronach solą i pieprzem.
KROK 3
Na schab nałożyć szpinak, suszone pomidory, mozzarellę i zwinąć. Jeżeli jest taka potrzeba należy roladkę spiąć wykałaczką.
KROK 4
Zwinięte roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub jakiejś blasze i zalać bulionem. Wierzch posypać kolorowym pieprzem i piec 10 minut w temperaturze 220°C i 5 minut w 180°C z termoobiegiem.
KROK 5
Upieczone roladki podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)