Sposób przygotowania:
Bezikowe markizy
Białka ubić na sztywną pianę, stale ubijając dodawać stopniowo cukier.
Formę do pieczenia wyłożyć pergaminem i formować z piany małe krążki.
Piec około 40 minut w temperaturze 200 C, a następnie wyjąć i pozostawić na pergaminie do ostygnięcia.
Śmietankę podgrzać, ale zdjąć z ognia kiedy zacznie się gotować, a następnie dodać startą na tarce o małych oczkach czekoladę i mieszać do momentu, aż czekolada się rozpuści. Ostudzoną czekoladą przekładać bezy, aby powstały markizy.
Można udekorować bitą śmietaną.
Formę do pieczenia wyłożyć pergaminem i formować z piany małe krążki.
Piec około 40 minut w temperaturze 200 C, a następnie wyjąć i pozostawić na pergaminie do ostygnięcia.
Śmietankę podgrzać, ale zdjąć z ognia kiedy zacznie się gotować, a następnie dodać startą na tarce o małych oczkach czekoladę i mieszać do momentu, aż czekolada się rozpuści. Ostudzoną czekoladą przekładać bezy, aby powstały markizy.
Można udekorować bitą śmietaną.