joasia0007

joasia0007

Starszy Kucharz
[Przepisów: 25]

Bezy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bezy - pyszny deser dla całej rodziny

Bezy

Składniki:

Bezy

 

  • 5 białek
  • 300 gramów cukru pudru
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego
  • 1 łyżeczka soku cytrynoweg0

Sposób przygotowania:

Bezy
Wlewamy białka jajek do dużej miski i dodajemy do niej sok z cytryny. Wszystko ubijamy do czasu utworzenia się piany. Następnie ciągle ubijając białka dodajemy po łyżce cukru pudru wymieszanego z cukrem waniliowym. Ubijamy do czasu uzyskania sztywnej masy. Wykładamy blaszkę papierem do pieczenia i nakładamy małe porcje masy. Nagrzewamy piekarnik do 120 stopni i umieszczamy w nim blaszkę z bezami. Pieczemy ok. 50 minut. Jeśli bezy się za szybko przyrumienią, zmniejszamy na 5 minut temperaturę.

Tagi:

bezy