paulisia_elk

paulisia_elk

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Bezy czekoladowe wg paulisia_elk

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mocno czekoladowe , chrupiące i wyśmienite idealne na mały deserek.

Bezy czekoladowe wg paulisia_elk

Składniki:

Bezy czekoladowe wg paulisia_elk

 

  • 2 białka jaj
  • 1/8 łyżeczki soli
  • 150 g cukru pudru
  • 50 g kakao w proszku
  • 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 1/2 łyżeczki esencji migdałowej

Sposób przygotowania:

Bezy czekoladowe wg paulisia_elk
Białka ubić na pianę z dodatkiem soli. Do ubitej masy stopniowo dodawać cukier ciągle mieszając na najwyższych obrotach. Gdy utworzą się tzw. szczyty wyłączyć mikser i łyżką delikatnie wmieszać do masy kakao, cynamon i esencję. Masę nakładać do szprycy i wyciskać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia ( trzeba pamiętać o zachowaniu odległości bo na pewno urosną ) Piec ok 50-60 minut w temperaturze 130 stopni do wysuszenia.

Tagi:

bezy