Sposób przygotowania:
Bezy czekoladowe wg paulisia_elk
Białka ubić na pianę z dodatkiem soli. Do ubitej masy stopniowo dodawać cukier ciągle mieszając na najwyższych obrotach. Gdy utworzą się tzw. szczyty wyłączyć mikser i łyżką delikatnie wmieszać do masy kakao, cynamon i esencję. Masę nakładać do szprycy i wyciskać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia ( trzeba pamiętać o zachowaniu odległości bo na pewno urosną ) Piec ok 50-60 minut w temperaturze 130 stopni do wysuszenia.
Kami35
1. piekłaś z termoobiegiem?
2. przy zamkniętym czy uchylonym piekarniku?
3. czy bezy są chrupiące i suche czy chrupiące z zewnątrz i lekko miękkie ciągnące w środku?
Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam Kamila :-)
paulisia_elk
Przepraszam ze dopiero odpowiadam, ale ostatnio byłam zabiegana
Bezy piekłam bez termoobiegu, tylko góra dół, przy zamkniętych drzwiczkach i wyszły chrupiące i suche
Kami35 napisał(a):