Sposób przygotowania:
Bezy z niespodzianką
Białka ubij z solą i cukrem na sztywno.
Za pomocą szprycy cukierniczej wyciskaj koła.
Piecz 20min w 160stC.
MUS:
Jajka ubij na parze z rozpuszczoną czekoladą. Dodaj żelatynę i kawę. Wystudź.
Wymieszaj z bitą śmietaną. Wstaw na 4 godziny do lodówki.
KREM:
Żółtka utrzyj z cukrem. Zalej mlekiem zagotowanym z cukrem waniliowym. Mieszaj i podgrzej, aż krem zgęstnieje.
Gdy wystygnie dodaj napar z kawy. Wymieszaj.
Bezy wystudź. Na środek nałóż mus. Polej dekoracyjnie kremem.
Za pomocą szprycy cukierniczej wyciskaj koła.
Piecz 20min w 160stC.
MUS:
Jajka ubij na parze z rozpuszczoną czekoladą. Dodaj żelatynę i kawę. Wystudź.
Wymieszaj z bitą śmietaną. Wstaw na 4 godziny do lodówki.
KREM:
Żółtka utrzyj z cukrem. Zalej mlekiem zagotowanym z cukrem waniliowym. Mieszaj i podgrzej, aż krem zgęstnieje.
Gdy wystygnie dodaj napar z kawy. Wymieszaj.
Bezy wystudź. Na środek nałóż mus. Polej dekoracyjnie kremem.