olimpia200

olimpia200

Starszy Kucharz
[Przepisów: 63]

bialy torcik budyniowy

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

slodki budyniowy deserek polecam:)

bialy torcik budyniowy

Składniki:

bialy torcik budyniowy

 

  • 6 lyzek budyniu waniliowego
  • 1/2 filizanki cukru
  • 3 filizanki mleka
  • 3 zoltka
  • 50 gram margaryny
  • 3 lyzki koniaku
  • 15o gram migdalow w platkach
  • 25o gram ciastek savagiar
  • bita smietana w proszku
  • mleko do bitej smietany
  • karmelizowane owoce na wierzch
  • na syrop:
  • 100 gram cukru
  • 100 gram wody

 

Sposób przygotowania:

bialy torcik budyniowy
budyn z zoltkami i cukrem mieszamy w okolo pol szklanki mleka
reszte mleka wlewamy do garnka zagotowujemy
do gotujacego sie mleka wlewmy przygotowana mase i dajemy margaryne
na forme dajemy troszke masla i sypiemy migdaly
do masy tez dajemy troszke migdalow
kladziemy na spod ciastka(pol opakowania)
robimy syrop z wody i cukru
zalewamy polowa ciastka
wylewmy na to polowe masy
znowu kladziemy ciastka
polewamy syropem
dajemy reszte masy
wlkadamy do lodowki na okolo godzine
jesli derser jest zimny ubijamy smietanke kladziemy ja na wierzch i nakladamy dowolne owoce

Tagi:

ciastka