k.tyczynski

k.tyczynski

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 57]

Biszkopt do ciasta twarogowego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Przepis na biszkopt do rolady wykorzystanej w przepisie: https://gotujmy.pl/ciasto-twarogowe,przepisy,73602.html

Biszkopt do ciasta twarogowego

Składniki:

Biszkopt do ciasta twarogowego

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt do ciasta twarogowego
Żółtka ubijamy z 60g cukru, a białka z resztą cukru na sztywną pianę. Teraz delikatnie łączymy obie masy i dodajemy do nich stopniowo przesianą mąkę. Na blasze wyłożoną papierem do pieczenia wylewamy masę i ją rozprowadzamy łopatką lub łyżką, aby była równomiernie rozłożona. Pieczemy w 200°C około 15 minut. Czas zależ od grubości ciasta, im grubsze, tym trudniej jest je zwinąć później w roladę i się kruszy.