justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Biszkopt niezawodny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

szybki, łatwy i zawsze się udaje

Biszkopt niezawodny

Składniki:

Biszkopt niezawodny

 

  • 1,5 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 4 jajka
  • 8 łyżek ciepłej wody
  • 8 łyżek oleju
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Biszkopt niezawodny
Oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą, masę. Powoli dolewać olej i wodę, cały czas miksując. Na końcu wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę, wmieszać delikatnie do przygotowanego ciasta. Ciasto wlać do balszki i piec około 45 minut w temperaturze 170oC.