Sposób przygotowania:
Biszkopt z śniegową kołderką
Przygotowujemy galaretkę , rozlewamy na 2 talerze (aby potem pokroić w kosteczkę), odkładamy do stężenia.
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i żółtka, miksujemy, na koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Formę smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą, wlewamy ciasto biszkoptowe, pieczemy w temp 160stopni ok 20-25 minut. Odstawiamy do wystudzenia.
Masa1:
Miksujemy jogurt z szklanką wody, dodajemy krem jogurtowy, mieszamy 2 minuty.
Biszkopt smarujemy owocami w żelu, następnie układamy masę jogurtową, wkładamy do lodówki.
Masa2:
W tym czasie czekamy aż galaretka stężeje, kroimy ją w kosteczkę. Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru i śmietan fixu, Dodajemy do niej pokrojoną galaretkę (cześć zostawić do dekoracji)
Całą "śniegową" masę nakładamy na górę ciasta, dekorujemy kawałkami galaretki i jagodami w żelu i ...gotowe!
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i żółtka, miksujemy, na koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Formę smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą, wlewamy ciasto biszkoptowe, pieczemy w temp 160stopni ok 20-25 minut. Odstawiamy do wystudzenia.
Masa1:
Miksujemy jogurt z szklanką wody, dodajemy krem jogurtowy, mieszamy 2 minuty.
Biszkopt smarujemy owocami w żelu, następnie układamy masę jogurtową, wkładamy do lodówki.
Masa2:
W tym czasie czekamy aż galaretka stężeje, kroimy ją w kosteczkę. Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru i śmietan fixu, Dodajemy do niej pokrojoną galaretkę (cześć zostawić do dekoracji)
Całą "śniegową" masę nakładamy na górę ciasta, dekorujemy kawałkami galaretki i jagodami w żelu i ...gotowe!
kasik12