zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Biszkoptowa galaretka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Zimna galaretka z biszkoptem na upalne dni.

Biszkoptowa galaretka

Składniki:

Biszkoptowa galaretka

 

  • 1 galaretka wiśniowa
  • 1 galaretka agrestowa
  • 8 biszkoptów podłużnych

 

Sposób przygotowania:

Biszkoptowa galaretka
Galaretkę agrestową rozpuścić w przegotowanej wodzie wg przepisu.
Rozlać do 4 pucharków.
Do każdego pucharka włożyć po jednym biszkopcie.
Odstawić do zastygnięcia.
Druga galaretkę rozpuścić tak jak pierwszą.
Przestudzić i zalać galaretkę agrestową.
Położyć pozostałe biszkopty na krzyż z pierwszymi.
Odstawić do stężenia.
Biszkopty same wchłoną odpowiednią ilość galaretki, dlatego nie należy ich zatapiać w galaretce.

Tagi:

biszkopt