Sposób przygotowania:
Biszkoptowe ciastka kokosowe
Jajka rozdzielamy na białka i żółtka. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodając co jakiś czas w trakcie ubijania cukier. Kiedy piana będzie już sztywna i lśniąca dodajemy po 1 żółtku – delikatnie mieszamy.
Do masy jajecznej dodajemy przesianą mąkę i wiórki kokosowe delikatnie mieszamy.
Blachę do pieczenia wykładamy pergaminem łyżką do lodów ( lub zwykłą ) nakładamy porcje ciasta starając się nadać im okrągły kształt.
Ciastka wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy je 12-16 minut. Upieczone ciastka wyjmujemy z piekarnika i zostawiamy do przestygnięcia. Najlepiej smakują ze szklaną mleka lub filiżanką kawy , smacznego ; )
Do masy jajecznej dodajemy przesianą mąkę i wiórki kokosowe delikatnie mieszamy.
Blachę do pieczenia wykładamy pergaminem łyżką do lodów ( lub zwykłą ) nakładamy porcje ciasta starając się nadać im okrągły kształt.
Ciastka wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy je 12-16 minut. Upieczone ciastka wyjmujemy z piekarnika i zostawiamy do przestygnięcia. Najlepiej smakują ze szklaną mleka lub filiżanką kawy , smacznego ; )
Magdalena88
Marika-
Igraszki Losu