Sposób przygotowania:
Maślane ciastka kokosowe z białą czekoladą
Białą czekoladę zetrzeć na tarce lub drobno posiekać. Masło utrzeć z cukrami do puszystości. Dodać żółtko, miksować. Wsypać przesiane mąki, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe oraz czekoladę. Wszystko dobrze zmiksować do połączenia. Powstałą masę schłodzić w lodówce 30 minut.
Po tym czasie uformować kulki wielkości orzecha włoskiego i umieścić je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w dużych odległościach od siebie (podczas pieczenia się rozleją...tak ma być :D)
Lekko spłaszczyć dłonią. Piec w 160 st.C przez około 10-15 minut do ładnego zarumienienia. Upieczone wyjąć z piekarnika i pozostawić na kilka minut na blaszce, by przestygły.
Następnie delikatnie zdjąć za pomocą szerokiej łopatki. Smacznego!
Po tym czasie uformować kulki wielkości orzecha włoskiego i umieścić je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w dużych odległościach od siebie (podczas pieczenia się rozleją...tak ma być :D)
Lekko spłaszczyć dłonią. Piec w 160 st.C przez około 10-15 minut do ładnego zarumienienia. Upieczone wyjąć z piekarnika i pozostawić na kilka minut na blaszce, by przestygły.
Następnie delikatnie zdjąć za pomocą szerokiej łopatki. Smacznego!