Sposób przygotowania:
Biszkoptowy naleśnik z bitą śmietaną.
Upiec cienki biszkopt. Białka ubić na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier i żółtka. Ciągle ubijając dodawać olej, mąkę, ocet i proszek do pieczenia. Gotową masę przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 25 minut w temp. 170 stopni. Po upieczeniu zdjąć papier, przy pomocy okrągłego naczynia o średnicy około 10-15 cm wyciąć w cieście krążki. Krążki przykryć wilgotną ściereczką. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym. Krążki zgiąć na pół, ale tak by się nie przełamały. Na połówce biszkoptu szprycą nałożyć ubitą śmietanę, na śmietanie ułożyć kawałki owoców oraz galaterek. Przyłożyć drugą połówką krążka. Posypać po wierzchu cukrem pudrem.