lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

biszkoptowy tort na zimno

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

biszkoptowy tort na zimno

biszkoptowy tort na zimno

Składniki:

biszkoptowy tort na zimno

 

  • 30 dag okrągłych biszkoptów
  • 7 dag dżemu z wiśni
  • 25 dag wiśni
  • 25 dag moreli z puszki
  • 3 budynie śmietankowe
  • 4 szkl mleka
  • szklanka cukru

Sposób przygotowania:

biszkoptowy tort na zimno
15 dag biszkoptów przełóż dżemem i posklejaj po dwa.drugą połową biszkoptów wyłóż dno tortownicy.z wiśni usuń pestki,morele pokrój na kawałki,z sproszkowanego budyniu,mleka i cukru ugotuj budyń który ostudź.Na biszkopty w tortownicy kładź porcję budyniu naprzemiennie z owocami i posklejanymi biszkoptami.Zakończ budyniem.Torcik wstaw do lodówki do stężenia.