LUBIEGOTOWAC

LUBIEGOTOWAC

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 135]

Biszkopty z kremem i truskawkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Uwielbiam smak tego deseru

Biszkopty z kremem i truskawkami

Składniki:

Biszkopty z kremem i truskawkami

 

  • 80 g biszkoptów
  • czubata łyżka migdałów w płatkach
  • 80 ml kremówki
  • 100 g truskawek
  • 3 łyzki cukru
  • krem: szklanka mleka
  • 4 płaskie łyżeczki mąki
  • opakowanie cukru waniliowego
  • wiórka kokosowe do posypania wierzchu

 

 

Sposób przygotowania:

Biszkopty z kremem i truskawkami
Odlać 5 łyżek mleka, reszte zagotować. W zimnym mleku rozrobić mąke i cukier, a gdy pozostałe mleko zacznie się gotować wlać mąke z cukrem do garnka i wymieszać aby nie powstały grudki Gdy zgęstnieje zdjąć z ognia i odstawic do wystygnięcia. Biszkopty pokruszyć na większe kawałki i podzielić na cztery części i ułożyć w kokilkach, posypać je migdałami. Śmietane ubić i wymieszać z kremem oraz wcześniej opłukanymi, obranymi z szypułek i pokrojonymi na połówki truskawkami. Przełożyć krem na biszkopty. Posypać cukrem. Schlodzić w lodówce. Udekorować w/g uznania. Mozna posypać wiórkami kokosowymi.

Tagi:

biszkopt