kate1980

kate1980

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 212]

Blok czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

najgorsze jest to czekanie na możliwość spróbowania

Blok czekoladowy

Składniki:

Blok czekoladowy

 

  • Pół kostki masła
  • 2 czubate szklanki mleka w proszku
  • 3 łyżki kakao
  • Szklanka cukru
  • 20 dag rodzynek
  • 2 paczki herbatników
  • Ok. 1/3 szklanki wody

 

Sposób przygotowania:

Blok czekoladowy
W garnuszku zagotować wodę z cukrem oraz masłem. Następnie dodać powoli mleko w proszku i kakao. Wszystko dokładnie wymieszać. Dodać rodzynki i pokruszone herbatniki. Wyłożyć do formy i wstawić do lodówki na kilka godzin.