kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Blok czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybka słodka przekąska :) jak szaleć to na całego

Blok czekoladowy

Składniki:

Blok czekoladowy

 

  • 50 dkg czekolady
  • 25 dkg masła
  • 25 dkg posiekanej mieszanki orzechów (pistacje,włoskie,laskowe,migdały)
  • 15 dkg suszonych posiekanych moreli,rodzynek
  • 20 dkg biszkoptów
  • 3 jajka

Sposób przygotowania:

Blok czekoladowy
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.Dodajemy masło i miksujemy na aksamitna jednolita masę.Dodajemy posiekane bakalie,pokruszone biszkopty.Mieszamy.Zdejmujemy z ognia,lekko studzimy i wbijamy jajka.Bardzo dokładnie miksujemy wszystko na gładką masę.wykładamy foremkę folią,wykładamy masę i przykrywamy ja drugą folią.Wstawiamy na 8-9 godzin do lodówki.Podajemy zimne.Smacznego!+++ Jaja sa surowe więc należy je sparzyć przed wybiciem!