kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Blok czekoladowy

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Bardzo czekoladowy i bardzo smaczny blok;-)

Blok czekoladowy

Składniki:

Blok czekoladowy

 

  • 1 kostka margaryny
  • 1/2 szkl. wody
  • 2 szkl. cukru
  • 5-6 łyżek kakao
  • 1/2 kg mleka w proszku
  • rodzynki
  • ulubione bakalie
  • pokrojone herbatniki

Sposób przygotowania:

Blok czekoladowy
Wodę zagotować z cukrem i tłuszczem do rozpuszczenia. Wymieszać w misce dokładnie kakao z mlekiem w proszku. Dodać do gotujących składników kakao z mlekiem i ciągle mieszać do momentu uzyskania jednolitej masy. Dodać bakalie i herbatniki. Wymieszać. Blachę nasmarować lekko masłem i przełożyć do niej masę. Wstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia.Smacznego!

Tagi:

bakalie