Sposób przygotowania:
Błyskawiczny makaron z suszonymi pomidor
1. Makaron trójkolorowy (może być również inny rodzaj jednak ten idealnie pasuje do innych dodatków) gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. 2. Suszone pomidory nieodcedzone z zalewy kroimy w drobną kostkę. 3. Fetę (lub inny serek solankowy) kroimy w kostkę, jednak nie trzeba być starannym w tej czynności (jak w przypadku sałatk) ponieważ będziemy go rozcierać. 4. Suszone pomidory wraz z fetą wrzucamy do naczynia i całość rozcieramy na pastę. (taką pastę można wykorzystać również na kanapki lub podawać na małych grzankach jako przystawkę na imprezach) 5. Makaron odcedzamy i wrzucamy z powrotem do garnka dodając pastę i mieszając całość. 6. Makaron wykładamy na talerz i opcjonalnie posypujemy parmezanem lub innym twardym serem. Smacznego!