Sposób przygotowania:
Botwinkowa sałatka
Przygotowanie:
Umyć botwinę,usunąć liście i zostawić ogonki.Do osolonego wrzątku wrzucać ogonki aby zmiękły.Dymkę wraz z cebulkami umyć,i skrajać w plasterki..Ogonki przełożyć do miski,wsypać dymkę z cebulkami,posiekany szczypiorek oraz rzodkiewki.Wszystkie składniki wymieszać w majonezie.Dodać łyżkę cukru,szczyptę pieprzu.Zaś wymieszać.
Umyć botwinę,usunąć liście i zostawić ogonki.Do osolonego wrzątku wrzucać ogonki aby zmiękły.Dymkę wraz z cebulkami umyć,i skrajać w plasterki..Ogonki przełożyć do miski,wsypać dymkę z cebulkami,posiekany szczypiorek oraz rzodkiewki.Wszystkie składniki wymieszać w majonezie.Dodać łyżkę cukru,szczyptę pieprzu.Zaś wymieszać.