dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Brokuły w cieście(2)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Mało pracochłonne danie odpowiednie na podwieczorek.

Brokuły w cieście(2) Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Brokuły w cieście(2)

 

Sposób przygotowania:

Brokuły w cieście(2)
Brokuł myjemy i gotujemy we wrzącej osolonej wodzie na pół twardo. Następnie warzywo odcedzamy i studzimy. Dzielimy na małe różyczki. Jajko myjemy i wbijamy do miski. Do jajka dodajemy mąkę, mleko, olej, sól, pieprz i szczyptę oregano. Wszystko dokładnie mieszamy. Brokuły maczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Smacznego.
Brokuły w cieście(2)
Zostawiamy długie nóżki aby warzywa łatwiej maczać w cieście.
Brokuły w cieście(2)
Ciasto powinno mieć konsystencje gęstszą od ciasta naleśnikowego.