jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Wiosenna surówka z sałat

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Wiosenna surówka z sałat z rzodkiewką, powstała z tęsknoty za wiosenną zielenią. Ozdobiłam ją kwiatami z białej rzodkwi.

Wiosenna surówka z sałat

Składniki:

Wiosenna surówka z sałat

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna surówka z sałat

Przygotowanie sałaty

Wiosenna surówka  z sałat
Dodaj orzechy i wymieszaj po czym przełóż do miski.

Umyj i pokrój 3 rodzaje sałat. Wymieszaj oliwę, sok z cytryny. Dodaj miód, sól i pieprz do smaku.

Wymieszaj wszystko i polej sosem sałaty. Dodaj orzechy i wymieszaj po czym przełóż do miski.

Ozdoba

Wiosenna surówka  z sałat
Rzodkiew obierz, ponacinaj brzegi jak na zdjęciu po czym pokrój w plastry.

Rzodkiew obierz, ponacinaj brzegi jak na zdjęciu po czym pokrój w plastry.
Ułóż rzodkiew na górze surówki, oprósz papryką.