gruchalke

gruchalke

Szef Kuchni
[Przepisów: 62]

Brokuły w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Brokuły z serkiem pleśniowym zapiekane w paprykowej panierce

Brokuły w panierce

Składniki:

Brokuły w panierce

 

  • 1 brokuł świeży,
  • 1 opakowanie serka pleśniowego, np naturalny Turek,
  • pieprz, sól, wegeta,
  • jajko,
  • bułka tarta,
  • ostra papryka
  • olej

Sposób przygotowania:

Brokuły w panierce
Brokuły kroimy na mniejsze gałązki, gotujemy w wodzie lub na parze, delikatnie soląc. w rondelku topimy serek pleśniowy, łyżeczką mażemy serkiem po brokułach. Tak przygotowane zanurzamy w roztrzepanym jajku, następnie przygotowujemy panierkę z bułki tartej, pieprzu i papryki i w której obtaczamy warzywa. Smażymy na rozgrzanym oleju. Smaczego