agf

agf

Starszy Kucharz
[Przepisów: 26]

Brokuły z fetą i migdałami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 1

Bardzo łatwa w przygotowaniu i interesująca w smaku. Idealna na przyjęcia.

Brokuły z fetą i migdałami

Składniki:

Brokuły z fetą i migdałami

 

  • brokuły 1 szt.
  • ser feta 1 szt.
  • płatki migdałowe 1 szt.
  • opakowanie
  • jogurt naturalny 1 szt.
  • czosnek 1 szt.
  • ząbek
  • sól, pieprz 1 szczypta

Sposób przygotowania:

Brokuły z fetą i migdałami
1. Brokuła dzielimy na różyczki, a łodygę obieramy i kroimy w plastry.2. Wrzucamy na gotującą się, osoloną wodę i gotujemy około 5 minut - z brokuła nie powinna zrobić się paćka!3. Kroimy ser feta w kostkę.4. Mieszamy delikatnie brokuły i ser.5. Przygotowujemy sos: jogurt naturalny z wyciśniętym małym ząbkiem czosnku, solą i pieprzem. W wersji mniej dietetycznej do sosu można dodać majonez.6. Całość posypujemy obficie płatkami suszonych migdałów.

Tagi:

sery ser brokuły