wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Brzoskwinie w kremie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Owocowy deser nie tylko dla najmłodszych.

Brzoskwinie w kremie

Składniki:

Brzoskwinie w kremie

 

Sposób przygotowania:

Brzoskwinie w kremie
Brzoskwinie osączamy z zalewy. Kroimy na mniejsze połówki. Sok nie wylewany. Żółtka ubijamy z cukrem na parze. Gotujemy mleko z cukrem waniliowym, a potem dodajemy mąkę wymieszaną z trzema łyżkami syropu brzoskwiniowego. Gotujemy. Dosypujemy kawę i dokładnie mieszamy. Zostawiamy do ostygnięcia. Do kremu małymi porcjami dodajemy ubite żółtka cały czas miksując, aż powstanie jednolita masa. Pomarańczę sparzamy wrzątkiem, następnie ścieramy skórkę na tarce o małych oczkach. Na koniec dodajemy skórkę z pomarańczy. Mieszamy. Połówki brzoskwiń układamy na półmisku, do każdej wkładamy po porcji kremu, Podajemy schłodzone. Smacznego.