Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1356]

Brzoskwinie z bitą śmietaną i musli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
  • KALORIE: 190
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna, a jednocześnie szybka i ładnie się prezentująca propozycja na rewelacyjny deser. Polecam o wypróbowania.

Brzoskwinie z bitą śmietaną i musli

Składniki:

Brzoskwinie z bitą śmietaną i musli

 

Bita śmietana:

  • 200 ml śmietanki 30-36%
  • 1 łyżka syropu z puszki brzoskwiń
  • kilka kropel soku z cytryny
  • cukier puder (opcjonalnie; jeśli ktoś lubi słodkie)

Dodatkowo:

  • ulubiona mieszanka musli

Sposób przygotowania:

Brzoskwinie z bitą śmietaną i musli

Bita śmietana:

Brzoskwinie z bitą śmietaną i musli
Bitą śmietanę można dosłodzić według uznania.

Śmietankę i cukier puder (opcjonalnie) należy ubić na sztywno, a następnie dokładnie i delikatnie połączyć z sokiem z brzoskwiń oraz cytryny.

Całość:

Brzoskwinie z bitą śmietaną i musli
Ilość użytej bitej śmietany to indywidualny wybór.

Brzoskwinie odsączyć z zalewy i umieścić na talerzu, bądź spodkach.

Następnie każdą połówkę wypełnić preferowaną ilością ubitej kremówki, a na końcu posypać mieszanką musli.


Tagi:

deser owoce