Sposób przygotowania:
Deser owocowy z bitą śmietaną
Czekoladę topimy w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną odstawiamy do przestudzenia.
Kruche ciasteczka zgniatamy na mniejsze kawałki i porcjujemy do kieliszków lub szklanek.
Maliny z dodatkiem cukru zgniatamy i odstawiamy, by puściły sok. Brzoskwinie myjemy pozbawiamy pestek, obieramy ze skóry i zgniatamy np. widelcem. Borówki przebieramy przepłukujemy, osuszamy i tak samo jak maliny zgniatamy z dodatkiem cukru.
Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno stopniowo wolnym strumieniem dodając ostudzoną białą czekoladę.
Na pokruszone ciasteczka dajemy porcję ubitej śmietany. Na nią dajemy porcję malin, na nie dajemy kolejną porcję ubitej śmietany, na którą dajemy porcję brzoskwiń. Owoce przykrywamy kolejną porcją bitej śmietany i polewamy porcją borówek. Na wierzchu każdego deseru robimy kleks bitej śmietany, który dekorujemy owocami.
Podajemy bardzo dobrze schłodzony.
Kruche ciasteczka zgniatamy na mniejsze kawałki i porcjujemy do kieliszków lub szklanek.
Maliny z dodatkiem cukru zgniatamy i odstawiamy, by puściły sok. Brzoskwinie myjemy pozbawiamy pestek, obieramy ze skóry i zgniatamy np. widelcem. Borówki przebieramy przepłukujemy, osuszamy i tak samo jak maliny zgniatamy z dodatkiem cukru.
Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno stopniowo wolnym strumieniem dodając ostudzoną białą czekoladę.
Na pokruszone ciasteczka dajemy porcję ubitej śmietany. Na nią dajemy porcję malin, na nie dajemy kolejną porcję ubitej śmietany, na którą dajemy porcję brzoskwiń. Owoce przykrywamy kolejną porcją bitej śmietany i polewamy porcją borówek. Na wierzchu każdego deseru robimy kleks bitej śmietany, który dekorujemy owocami.
Podajemy bardzo dobrze schłodzony.
EwelinaP
robaczek
misia5
O tak :) Zgadzam się w 100% :)