Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Budyń czekoladowo-kawowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Czy czekoladowy budyń z torebki moze byc smaczniejszy?

Budyń czekoladowo-kawowy

Składniki:

Budyń czekoladowo-kawowy

 

  • 1 budyń czekoladowy dowolnej firmy
  • mniej niż 1/2 l. mleka
  • 2 łyżki cukru (jeżeli budyń tego wymaga)
  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (dla dzieci inki)

Sposób przygotowania:

Budyń czekoladowo-kawowy

Kawę rozpuścić (zaparzyć) w niewielkiej ilości wrzątku (ok 2-3 łyżek). Budyń przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodając nieco mniej mleka. Po wlaniu budyniu do mleka, przed zagotowaniem dodać kawę. Zagotować, rozlać do miseczek i delektować się nowym smakiem tradycyjnego budyniu czekoladowego.


Tagi:

kawa