Sposób przygotowania:
Budyń waniliowy z malinami i sosem
Mleko dobrze mieszamy z cukrem, skrobią ziemniaczaną, żółtkami i aromatem waniliowym. Doprowadzamy do wrzenia i ciągle mieszając gotujemy do czasu, aż budyń zgęstnieje.
Połowę budyniu rozkładamy do naczyń, na nim układamy maliny (4 pozostawiamy do dekoracji), na maliny wykładamy resztę budyniu.
Maliny na sos zasypujemy cukrem i podgrzewamy do czasu, aż się rozgotują i utworzą dość gęsty sos. Polewamy nim wierzch budyniu.
Dekorujemy pozostałymi malinami, rurkami waflowymi i miętą.
Połowę budyniu rozkładamy do naczyń, na nim układamy maliny (4 pozostawiamy do dekoracji), na maliny wykładamy resztę budyniu.
Maliny na sos zasypujemy cukrem i podgrzewamy do czasu, aż się rozgotują i utworzą dość gęsty sos. Polewamy nim wierzch budyniu.
Dekorujemy pozostałymi malinami, rurkami waflowymi i miętą.
zbysiowa
mocsłodkości
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
skuter5