Sposób przygotowania:
Mus dyniowo jabłkowy
Jabłka umyć, obrać, przekroić i usunąć gniazda nasienne a następnie pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do garnka, wsypać cukier, gałkę muszkatołową, cynamon oraz dodać łyżkę soku z cytryny. Wymieszać i smażyć przez około 10 minut.
Po tym czasie dodać puree z dyni i na małym ogniu smażyć jeszcze przez jakieś 10, 15 minut co jakiś czas mieszając.
Następnie zblendować całość. Ja zrobiłam to niezbyt dokładnie, bo chciałam mieć małe kawałeczki jabłka.
Po tym czasie dodać puree z dyni i na małym ogniu smażyć jeszcze przez jakieś 10, 15 minut co jakiś czas mieszając.
Następnie zblendować całość. Ja zrobiłam to niezbyt dokładnie, bo chciałam mieć małe kawałeczki jabłka.