AniaHania

AniaHania

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Mus dyniowo jabłkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mus dyniowo jabłkowy idealnie nadaje się do gofrów, naleśników, deserów. Jest tak pyszny, że ja czasem wyjadam go łyżkami.

Mus dyniowo jabłkowy

Składniki:

Mus dyniowo jabłkowy

 

Sposób przygotowania:

Mus dyniowo jabłkowy
Jabłka umyć, obrać, przekroić i usunąć gniazda nasienne a następnie pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do garnka, wsypać cukier, gałkę muszkatołową, cynamon oraz dodać łyżkę soku z cytryny. Wymieszać i smażyć przez około 10 minut.

Po tym czasie dodać puree z dyni i na małym ogniu smażyć jeszcze przez jakieś 10, 15 minut co jakiś czas mieszając.

Następnie zblendować całość. Ja zrobiłam to niezbyt dokładnie, bo chciałam mieć małe kawałeczki jabłka. 

Tagi:

owoce deser