Sposób przygotowania:
Czekoladowy krem z awokado
1. Awokado należy przekroić na pół, usunąć pestkę, a miąższ dokładnie wydrążyć łyżką i przełożyć go do miseczki, następnie skropić sokiem z cytryny. Skropione sokiem awokado nam nie ściemnieje.
2. Następnie do awokado należy dać kakao, miód i cukier, zmiksować blenderem na gładki mus.
3. Gotowy już krem należy przełożyć do słoiczka lub szklanej miseczki, posypać czekoladową posypką według uznania i podawać. Smacznego.
Rady: Jeżeli mamy zbyt twarde awokado należy go owinąć w papier do pieczenia i schować w ciemne miejsce np. do kuchennej szafki ( ja tak robię ).
2. Następnie do awokado należy dać kakao, miód i cukier, zmiksować blenderem na gładki mus.
3. Gotowy już krem należy przełożyć do słoiczka lub szklanej miseczki, posypać czekoladową posypką według uznania i podawać. Smacznego.
Rady: Jeżeli mamy zbyt twarde awokado należy go owinąć w papier do pieczenia i schować w ciemne miejsce np. do kuchennej szafki ( ja tak robię ).
skuter5
Babeczka35
Polecam wypróbować. Ja uwielbiam takie krem :)
Babeczka35
Taki krem :)
mocsłodkości
Babeczka35
Dziękuję :)