Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1323]

Czekoladowy krem z awokado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Jestem wielką wielbicielką awokado. Mogłabym je jeść i jeść tym razem mój wybór padł na pyszny czekoladowy krem. Taki krem można wyjadać prosto ze słoiczka lub posmarować nim chrupiącą bułeczkę.

Czekoladowy krem z awokado

Składniki:

Czekoladowy krem z awokado

Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado
  • 6 łyżek kakao
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 2 łyżki miodu prawdziwego
  • sok z cytryny
  • czekoladowa posypka według uznania

Sposób przygotowania:

Czekoladowy krem z awokado
1. Awokado należy przekroić na pół, usunąć pestkę, a miąższ dokładnie wydrążyć łyżką i przełożyć go do miseczki, następnie skropić sokiem z cytryny. Skropione sokiem awokado nam nie ściemnieje.

2. Następnie do awokado należy dać kakao, miód i cukier, zmiksować blenderem na gładki mus.

3. Gotowy już krem należy przełożyć do słoiczka lub szklanej miseczki, posypać czekoladową posypką według uznania i podawać. Smacznego.

Rady: Jeżeli mamy zbyt twarde awokado należy go owinąć w papier do pieczenia i schować w ciemne miejsce np. do kuchennej szafki ( ja tak robię ).

Tagi:

desery