Sposób przygotowania:
Tarteletki z bitą śmietaną i borówkami
Wszystkie składniki na ciasto połączyć w robocie z założonymi nożami do siekania. Potem wyjąć ciasto na blat, szybko uformować w kulę i zawinąć w folię spożywczą a potem włożyć do lodówki na co najmniej 30 minut.
Foremki do tarteletek o średnicy 12 cm wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Schłodzone ciasto podzielić na 6 części i każdą z nich rozwałkować na kółka a potem wylepić nimi foremki.
Ciasto nakłuć widelcem i i tak przygotowane foremki z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.
Upieczone spody wystudzić na kratce. Mocno schłodzoną śmietanę ubić z cukrem do smaku i wypełnić za pomocą szprycy spody na tarteletki śmietaną.
Na koniec udekorować umytymi borówkami i listkami mięty oraz polać sosem czekoladowym.
Smacznego.
Foremki do tarteletek o średnicy 12 cm wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Schłodzone ciasto podzielić na 6 części i każdą z nich rozwałkować na kółka a potem wylepić nimi foremki.
Ciasto nakłuć widelcem i i tak przygotowane foremki z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.
Upieczone spody wystudzić na kratce. Mocno schłodzoną śmietanę ubić z cukrem do smaku i wypełnić za pomocą szprycy spody na tarteletki śmietaną.
Na koniec udekorować umytymi borówkami i listkami mięty oraz polać sosem czekoladowym.
Smacznego.
ciasteczka
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki