Sposób przygotowania:
Budyń warstwowy z powidłami
Budynie przyrządzam według przepisu na opakowaniu (w jednej szklance zimnego mleka rozrabiam proszki budyniowe, resztę mleka zagotowuję w garnku z cukrem, do gotującego się mleka, wlewam mieszankę budyniową, gotuję na małym ogniu, aż budyń zgęstnieje, mieszam często, zdejmuję budyń z ognia).
Gorący ugotowany budyń rozkładam do 5 szklanek po około 2 łyżki. Następnie na budyń wykłądam około 1 łyżkę powideł, znów budyń (2 łyżki), powidła.
Przybieram wierzch bitą śmietaną.
Wierzch posypuję czekoladową posypką. Od razu podaję.
Gorący ugotowany budyń rozkładam do 5 szklanek po około 2 łyżki. Następnie na budyń wykłądam około 1 łyżkę powideł, znów budyń (2 łyżki), powidła.
Przybieram wierzch bitą śmietaną.
Wierzch posypuję czekoladową posypką. Od razu podaję.