DS Smakosz

DS Smakosz

Szef Kuchni
[Przepisów: 37]

Bułeczki zapiekane z leczo i serami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Masz w domu kilkudniowe bułki i nie wiesz co z nimi zrobić- oto dobry pomysł na tę okoliczność!

Bułeczki zapiekane z leczo i serami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Bułeczki zapiekane z leczo i serami

 

  • bułki 3 sztuki
  • leczo 200 g
  • ser żółty 100 g
  • ser gorgonzola 50 g
  • ketchup

Sposób przygotowania:

Bułeczki zapiekane z leczo i serami
Bułki przekroić wzdłuż na pół, opiec w tosterze. Układać gorące na blasze, na nie kłaść ser żółty w plastry. Resztę leczo z obiadu podgrzać, układać na serze. Na leczo kłaść ser w paski i pokruszoną gorgonzolę. Zapiekać w 180 stopniach przez kilka minut. Pycha!
Bułeczki zapiekane z leczo i serami
Bułeczki pokroić wzdłuz i kolejno wkładać do tostera i opiekać
Bułeczki zapiekane z leczo i serami
Na bułeczkach widzimy ułożony ser i leczo- brakuje serów na wierzchu
Bułeczki zapiekane z leczo i serami
Na bułeczkach układamy mix serów- można dać inne niż w przepisie