arunia

arunia

Starszy Kucharz
[Przepisów: 21]

bulion warzywny

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

sami gotujcie bulion po co wam kostki (bulionetki) to proste i na pewno zdrowsze

bulion warzywny Więcej zdjęć (4)

Składniki:

bulion warzywny

 

 

Sposób przygotowania:

bulion warzywny
Warzywa dokładnie myjemy, obieramy, kroimy w kostkę (seler korzeń), talarki (marchewka, pietruszka, seler naciowy, por) To wszystko wrzucamy do 2l wrzątku dodajemy przyprawy. Zmniejszamy ogień i gotujemy do miękkości Bulionu możemy ugotować więcej i zamrozić w woreczkach ;)




bulion warzywny
A oto co nam będzie potrzebne do ugotowania bulionu
bulion warzywny
tak pokrojone warzywa wrzucamy do wrzącej wody i przykrywamy pokrywką
bulion warzywny
i niech się gotuje do miękkości czyli jakieś 30 minut