Sposób przygotowania:
bulion warzywny
Warzywa dokładnie myjemy, obieramy, kroimy w kostkę (seler korzeń), talarki (marchewka, pietruszka, seler naciowy, por) To wszystko wrzucamy do 2l wrzątku dodajemy przyprawy. Zmniejszamy ogień i gotujemy do miękkości Bulionu możemy ugotować więcej i zamrozić w woreczkach ;)
edytaha
bernika
arunia
Faktycznie jak jest na oknie to i u mnie ląduje w garze ale, że chwilowo brak ...
bernika
ja tez, a jak braknie to zawsze mam w zapasie suszoną.
edytaha
A ja przez całe lato walczyłam z mszycą na lubczyku i przegrałam tą nierówną walkę... Wykorzystałam zaledwie dwa liście :(
arunia
Edytaha nie przekupiłaś żadnej biedronki ? :)
edytaha
Kusiłam jak mogłam, żadna nie chciała zostać na moim parapecie. A może mszyce były wyjątkowo niesmaczne :)