Sposób przygotowania:
Rosół z perliczki z lubczykiem
Perliczkę dzielimy na mniejsze kawałki, warzywa obieramy, myjemy, cebulę opalamy na gazie.
Wszystko przekładamy do większego garnka, zalewamy zimną wodą, zagotowujemy, zbieramy szumowiny, dodajemy pierz ziarnisty, lubczyk, doprawiamy jarzynką i solą.
Gotujemy na bardzo małym ogniu przez 2-3 godziny do miękkości mięsa. Pod koniec gotowania wlewamy 1-2 szklanki zimnej wody, chwilę jeszcze gotujemy.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, podajemy z makaronem.
Wszystko przekładamy do większego garnka, zalewamy zimną wodą, zagotowujemy, zbieramy szumowiny, dodajemy pierz ziarnisty, lubczyk, doprawiamy jarzynką i solą.
Gotujemy na bardzo małym ogniu przez 2-3 godziny do miękkości mięsa. Pod koniec gotowania wlewamy 1-2 szklanki zimnej wody, chwilę jeszcze gotujemy.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, podajemy z makaronem.